05-6918898 / 012-4466664
hubungi@cutipulau.com

The Reef Dive Resort Mataking Resort

mataking resort
Harga dari
RM1740

Pulau Mataking, Sabah

Satu resort dengan dua pulau dan spa. The Reef Dive Resort di Pulau Mataking merupakan destinasi eksklusif romantik dan menyelam yang terletak di antara Laut Sulu dan Laut Celebes. Sungguh mudah untuk ke sini. Seperti resort lain di sekitar Sipadan, anda memulakan perjalanan anda dari Tawau dan memandu selama satu jam untuk sampai ke Semporna dan dari Semporna anda menaiki bot selama 40 minit ke resort yang megah dan mewah ini.

Mataking adalah sebuah pulau yang menjanjikan khazanah yang agung , kemesraan semula jadi dan persahabatan untuk para pelancong , pencinta spa, pasangan berbulan madu dan juga penyelam. Sama ada ia adalah tempat percutian untuk diri sendiri atau menerokai dasar laut yang menarik , anda akan mendapati Mataking merupakan pilihan yang tepat .

Resort ini sentiasa dihembus oleh angin laut tropika. Chalet direka dengan seni bina tradisional yang menawarkan penginapan elegan dan indah dan mampu menampung sebanyak 100 tetamu di persekitaran yang tenang dan selesa. Nikmatilah masakan Malaysia dan antarabangsa dengan hidangan makanan laut tempatan yang segar atau jamuan kegemaran hujung minggu atau barbeku di restoran yang menghadap laut kami.

Kemudahan

Reef Dive Resort mempunyai banyak kemudahan untuk memastikan anda menikmati penginapan anda. Sambungan Internet jalur lebar tanpa wayar, TV satelit, perkhidmatan mel, telefon dan faks bermakna anda boleh terus berhubung dengan dunia luar jika anda memilih untuk berbuat demikian. Atau anda boleh meninggalkan dunia di belakang di Jamu Spa dan meemanjakan diri anda dengan urut tisu dalam, lulur badan, atau mandian kelapa. Berjalan melalui taman eksotik resort atau memanjat menara King 20 meter untuk pemandangan pulau yang menakjubkan. Restoran Reef resort dan Coral Bar menawarkan makanan Malaysia dan antarabangsa bersama-sama dengan makanan laut yang segar . Pada hujung minggu anda boleh menyertai kami dalam barbeku tepi pantai.

Jika anda ingin kekal aktif anda boleh menyertai bola tampar pantai atau permainan bola sepak, bersosial di pusat hiburan lounge, atau menuju ke kaunter aktiviti resort untuk menempah sesi lawatan pulau . Terumbu karang indah Mataking menjadikan ia tempat populr untuk sesi selam skuba dan Pusat Sukan Air & Meyelam Reef Dive Resort boleh menyediakan anda untuk aktiviti menyelam anda.

Jangan bimbang tentang barang-barang berharga anda semasa anda dalam perjalanan di sekitar pulau, Reef Dive Resort mempunyai perkhidmatan peti simpanan yang sangat baik.

Aktiviti Tengahhari

Terdapat pelbagai aktiviti untuk dilakukan di Pulau Mataking dan Reef Dive Resort boleh membantu anda. Kaunter aktiviti di resort boleh membantu anda meneroka Mataking, yang sebenarnya adalah dua pulau yang dihubungi dengan beting pasir yang sempit. Anda boleh meminta bantuan  pemandu untuk membantu anda meneroka hutan yang subur di sekitar resort di Mataking Besar atau membantu anda melalui beting pasir menuju ke Mataking Kesil yang lebih kecil. Kaunter juga boleh menguruskan aktiviti berkelah untuk anda.

Kaunter aktiviti boleh membawa anda memerhati burung, memberi ikan makan, menangkap ikan, atau bermain layang-layang. Lawatan ke tempat perlindungan Merak yang berhampiran atau ladang rumpai laut dan ikan juga boleh diatur. Pertandingan boling kelapa dan acara mencari harta karun sering dianjurkan untuk para tetamu.

Terdapat juga pelbagai aktiviti untuk dilakukan di dalam air dari kayak laut kepada bot-bot Kookaburra dan snorkeling. Jika anda ingin keluar dari Mataking, ekspedisi  lawatan pulau ke pulau jiran, Pulau Pandanan atau Timba-Timba boleh diatur. Pulau-pulau Taman Marin Tun Sakaran juga boleh dikunjungi – ini merangkumi Pulau Bohaydulong, Pulau Bohayan, Pulau Kalapuan, dan Pulau Baturua.

Aktiviti Malam

Selepas hari yang panjang menyelam skuba, dan melawat pulau, anda mungkin mahu berehat di Reef Dive Resort BarBeku Matahari Terbenam, menikmati persembahan kebudayaan, atau berhibur dengan kumpulan hiburan gitar pulau. Jika anda masih ber tenaga, terdapat trek hutan waktu malam di mana anda boleh mencari penyu bertelur , ketam mencari kelapa , dan kelip-kelip. Anda juga boleh menari di lantai tarian resort dan menari sepanjang malam.

Bilik di The Reef Dive Resort

The Reef Dive Resort menawarkan sejumlah 49 bilik untuk dipilih daripada: bilik Garden View Deluxe yang ada sebanyak 24; Bilik King Chalet yang ada sebanyak 8; Semi- Detached Chalet yang ada sebanyak 4 ; Beach Chalet yang ada sebanyak 8; dan Villa yang ada sebanyak 5 .

Bilik Premier Deluxe adalah bilik individu yang dihubungkan dengan gaya rumah panjang tradisional manakala Chalet adalah banglo yang didirikan atas tiang sendiri memberikan lebih privasi dengan siling  tinggi.

Villa yang mewah adalah tambahan terbaru kepada resort ini dan menawarkan rumah pantai individu  yang menghadap laut yang indah.

Semua bilik dilengkapi dengan unit penyaman udara dengan alat kawalan jauh dan kipas siling ; kemudahan membancuh kopi dan te ; dan bilik mandi pancuran mandian peribadi dengan air panas dan sejuk.

PAKEJ MENYELAM

HARGA PAKEJ/SEORANG GARDEN VIEW DELUXE KING CHALET SEMI DETACHED BEACH RESORT BEACH CHALET/VILLA
BERDUA /BERTIGA RM RM RM RM
3HARI 2MALAM 1,780 2,160 2,165 2,280
4HARI 3MALAM 2,325 2,925 2,970 3,125
5HARI 4MALAM 2,835 3,625 3,675 3,865
TAMBAH MALAM 665 860 895 940

PAKEJ RESORT

HARGA PAKEJ RM RM RM RM
3HARI 2MALAM 1,520 1,890 1,910 2,010
4HARI 3MALAM 1,930 2,510 2,600 2,735
5HARI 4MALAM 2,360 3,120 3,260 3,430
TAMBAH MALAM 555 745 785 825

~ Sila ambil perhatian bahawa Daftar masuk biasa ialah jam 1400 dan daftar keluar ialah jam 1100. Sebarang daftar masuk awal atau daftar keluar lewat bergantung kepada kekosongan bilik, terutamanya masa Musim Puncak.

Harga diatas TIDAK TERMASUK caj wajib seperti di bawah:
1. Yuran jeti RM 2 seorang sekali masuk untuk pemegang kad pengenalan Malaysia
2. 6% GST

PAKEJ TERMASUK:
Servis Perjumpaan Lapangan Terbang, Tiket perjalanan darat /bot (Lapangan Terbang Tawau – Jeti Semporna – Pulau Mataking- Jeti Semporna – Lapangan Terbang Tawau), Semua jamuan makanan, Kopi dan teh tanpa terhad dan makanan ringan, penginapan bilik kongsi berdua di Pulau Mataking berhawa dingin, mandi air panas dengan bilik mandi persendirian, balkoni dan peruma pengunaan jakuzi.

TERMA & SYARAT:
* Harga diatas berdasarkan satu orang dan perkongsian TWIN / TRIPLE. Minimum 2 dewasa.
* Pelancong Solo : Tambahan 50% atas pakej keseluruhan untuk penginapan berseorangan, dan tambahan RM950 jika perjalanan darat/bot sahaja untuk berseorangan.
* Caj tambahan 10% dikenakan semasa Musim Puncak bagi Bulan Ogos dan Minggu Cuti Emas (28 April – 6 May 2015)
* Kanak-kanak yang merupakan penyelam bersijil dikehendaki membuat bayaran PENUH harga penyelam, tidak kira usia dan ibubapa bertanggungjawab untuk keselamatan anak mereka pada setiap masa.
Pakej Diver termasuk 3 selaman bot setiap hari di Mataking / Pandanan / Bohayan / Kelapuan / Timba timba / Pom Pom dengan pengajar yang berpengalaman dan selaman di persisiran tanpa pengajar tanpa had. Tangki, tali pinggang dan beban disediakan.
* Penyewaan peralatan tidak termasuk dalam Pakej Resorter/Diver. Nota: Harga sewa satu set lengkap peralatan selaman ialah RM85 satu hari dan set lengkap peralatan snorkeling ialah RM30 satu hari. Set peralatan adalah terhad dan bergantung kepada kekosongan. Ia adalah digalakkan untuk membuat tempahan terlebih dahulu.

PAKEJ BERBULAN MADU

BILANGAN HARI 4 HARI 3 MALAM
JENIS BILIK HARGA/SEORANG
GARDEN VIEW DELUXE 3,300
KING CHALET 3,988
SEMI DETACHED BEACH CHALET 4,188
BEACH CHALET/VILLA 4,388

PAKEJ ULTIMATE SPA INDULGENCE

BILANGAN HARI 4 HARI 3 MALAM
JENIS BILIK HARGA/SEORANG
DIVER RESORTER
GARDEN VIEW DELUXE 3,460 3,000
KING CHALET 3,800 3,400
SEMI DETACHED BEACH CHALET 4,160 3,750
BEACH CHALET/VILLA 4,480 3,990

PAKEJ LONG STAY

BILANGAN HARI 8 HARI 7 MALAM
JENIS BILIK HARGA/SEORANG
DIVER RESORTER
GARDEN VIEW DELUXE 5,295 4,425
KING CHALET 6,770 5,835
SEMI DETACHED BEACH CHALET 6,900 6,100
BEACH CHALET/VILLA 7,265 6,430

PAKEJ EXPLORER

BILANGAN HARI 4 HARI 3 MALAM
JENIS BILIK HARGA/SEORANG
GARDEN VIEW DELUXE 3,150
KING CHALET 3,850
SEMI DETACHED BEACH CHALET 3,950
BEACH CHALET/VILLA 4,100

PAKEJ INTO THE BLUE

BILANGAN HARI 3 HARI 2 MALAM
GARDEN VIEW DELUXE 2,300
KING CHALET 2,500
SEMI DETACHED BEACH CHALET 2,650
BEACH CHALET/VILLA 2,900

PAKEJ ADVENTURE

BILANGAN HARI 3 HARI 2 MALAM
GARDEN VIEW DELUXE 2,200
KING CHALET 2,650
SEMI DETACHED BEACH CHALET 2,730
BEACH CHALET/VILLA 2,860

GALERI GAMBAR THE REEF DIVE RESORT MATAKING RESORT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone