05-6918898 / 012-4466664
hubungi@cutipulau.com

Sepilok Forest Edge Resort

sepilok forest edge resort sandakan
Harga dari
RM85

Sepilok Forest Edge Resort & The Nest Dining Jalan Rambutan, Sepilok, Mile 14, 90000 Sandakan

Dalam lingkungan 20 ekar tanah ladang beralun, di pinggir dunia yang terkenal dengan Pusat Pemulihan Orang Utan , Sepilok Forest Edge Resort mempunyai sesuatu untuk setiap tetamu. Ia terletak di Hutan Simpan Sepilok.  Menggabungkan keselesaan hidup moden dengan aspek kehidupan tradisional di Sandakan, terdapat pelbagai chalet dan penginapan.

Chalet Standard dan Family adalah seperti apa yang dikatakan, dan terdapat juga Chalet Superior untuk mereka yang memerlukan. Terdapat juga sebuah rumah panjang dengan beberapa bilik, sungguh sesuai untuk  mendapat gambaran cara hidup di sini. Resort ini juga telah dianugerahkan dengan Sijil 2012 Anugerah Kecemerlangan oleh Trip Advisor

  • 12 Chalet, 4 Bilik Kembar dan 4 Bilik asrama (untuk 1 orang)
  • Jejak Hutan & Jakuzi Luar
  • Kanak-kanak dialu-alukan
  • Sesuai untuk akses ke Pusat Pemulihan Orang Utan Sepilok

Gaya

Penginapan desa di pinggir hutan, menggabungkan keselesaan moden dengan tradisi di kawasan ini.

Persekitaran

Sepilok Forest Edge Resort ialah 10 minit perjalananan dari Pusat Pemulihan Orang Utan di Sepilok di batu  14, Sandakan.

Penginapan & Kemudahan

Semua chalet berhawa dingin dan dilengkapi dengan kipas, mandi pancuran air panas dan bilik mandi di dalamnya . Chalet standard adalah segi empat, dibina menggunakan kayu dan ia adalah sama ada dengan dua katil bujang atau Queen. Chalet Deluxe mempunyai tambahan tab mandi jakuzi dan balkoni kecil, dan ia dilengkapi dengan katil Queen, tetapi juga boleh didapati sebagai chalet keluarga dengan tambahan katil bujang. Chalet Superior adalah dalam gaya banglo dengan dua bilik tidur, bilik mandi, dapur kering, ruang tamu dan ruang makan. Selain ini terdapat rumah panjang , yang biasanya digunakan oleh penggembara dengan bilik yang mengandungi 3 katil bujang dan bilik mandi dan tandas umum. Terdapat juga Labuk Bed & Breakfast yang menyediakan dua bilik en -suite dengan mandi pancuran air panas.

Terdapat jakuzi luaran yang disediakan untuk tetamu dengan bayaran minimum, rendamkan diri ke dalam air terapeutik di bawah bintang-bintang atau berenang di siang hari untuk menyegarkan diri Ladang Haiwan juga amat sesuai untuk berjalan-jalan santai atau untuk mengetahui tentang haiwan tetap kami atau anda boleh mengikut jejak hutan resort sendiri.

Kafeteria luaran mempunyai ruang tempat duduk yang di luar yang selesa dan juga akses wi-fi

Makan

Kafeteria menghidangkan pelbagai makanan segar, dengan masakan tradisional dan juga pilihan yang lebih asas. Minuman ringan dan bir boleh didapati serta kopi dan teh tempatan.

Aktiviti

Selain daripada Ladang Haiwan dan Jejak Hutan, yang menakjubkan untuk memerhati burung, terdapat juga akses kepada Pusat Pemulihan Orang Utan Sepilok, hanya 10/15 minit perjalanan kaki. Anda juga boleh menuju ke Sandakan, lokasi yang penuh dengan sejarah dan anda akan menjumpai beberapa acara kebudayaaan.

 

HARGA BILIK

JENIS BILIK LOW SEASON HIGH SEASON
STANDARD CHALET 230 250
D-CHALET-RAINSHOWER 340 370
DELUXE CHALET (JAKUZZI) 380 410
FAMILY CHALET 450 480
SUPERIOR CHALET 560 590
LBB ENSUITE DORM ROOM 85 95
LBB DORM BED 40 45

*Termasuk sarapan pagi untuk 2 orang di Chalet dan bilik LLB Ensuite Dorm Room, 1 orang untuk Dormitory
*Tambahan katil ialah tambahan RM52 satu malam berserta sarapan pagi untuk 1 orang
*Semua harga dalam Ringgit Malaysia dan tidak termasuk 6% GST

GALERI GAMBAR SEPILOK FOREST EDGE RESORT

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone