05-6918898 / 012-4466664
hubungi@cutipulau.com

Rimba Resort

rimba resort sibu
Harga dari
RM250

Johor

Hanya tiga jam dari Singapura, Rimba Resort menawarkan tempat yang sempurna untuk berehat. Teluk semula jadi Rimba Resort di hujung utara Pulau Sibu , Malaysia, menawarkan suasana yang tenang dan kawasan persendirian di mana anda boleh menyelam dan snorkeling, atau berehat di pantai dengan koktel dan menelaah sebuah buku yang bagus sambil menikmati matahari terbenam.

Berkedudukan di sebuah kampung gaya Kenya , Rimba Resort menawarkan 21 chalet berdepan laut yang menarik dalam kesemuanya tidak jauh dari pantai peribadi 350m mereka. Kerana lokasinya yang menarik, Rimba Resort adalah tempat yang sesuai untuk perkahwinan pantai romantik ; aktiviti team building , acara korporat , percutian keluarga atau percutian menyelam- kemungkinan yang tidak berkesudahan .

Menawarkan lebih daripada dua dozen tempat menyelam, serta tempat latihan yang sempurna untuk penyelam yang baru bermula,sekolah menyelam resort, Hi- Tide Divers, adalah tempat dimana penyelam dari Singapura dan Malaysia atau mereka yang ingin menjadi penyelam boleh datang dan menikmati aktiviti ini. Hi- Tide Divers menawarkan pengajar paling berpengalaman di rantau ini dan boleh memenuhi semua keperluan menyelam anda, sama ada untuk belajar menyelam pada masa yang anda pilih atau di terumbu rumah di Rimba Resort .

Untuk keselesaan yang terunggul, terus ke Bliss Bamboo – spa Rimba Resort. Sama ada anda tidak mempunyai masa untuk membuat kuku atau anda sedang mencari sesi urut yang menenangkan, Bliss Bamboo spa adalah tempat yang sempurna untuk memberi nafas baru kepada pancaindera anda .

Tidak dilupakan juga,  restoran resort yang akan melebihi semua jangkaan anda untuk sebuah resort peribadi yang kecil. Bar kami, yang tiada tandingannya, dan perkhidmatan mini – van peribadi kami bermakna anda tidak perlu memandu atau mengaturkan pengangkutan sendiri .

 

PENGINAPAN RESORT

Rimba Resort adalah tempat yang sempurna untuk berehat. Teluk semulajadi kami di hujung utara Pulau Sibu , Malaysia, menawarkan suasana yang tenang dan kawasan persendirian di mana anda boleh menyelam dan snorkeling yang hebat, dan memanjakan jiwa dan minda anda . Dengan perkhidmatan luar biasa Rimba Resort, jamuan makan tiga kali-kursus dan penginapan yang tiada tandingan , anda pasti akan menikmati percutian yang aman.

Berehat dan menikmati minuman jus sambil melihat matahari terbenam, membaca novel dalam bilik bacaan, atau menikmati suasana sosial di bar dan lounge peribadi.

Sama ada anda seorang pelancong, solo, sebagai pasangan atau yang baru berkahwin , dalam kumpulan atau dengan keluarga anda, Rima Resort mempunyai chalet yang sempurna untuk anda . Setiap chalet mempunyai bilik mandi en suite, tetapi pastikan anda menempah suite keluarga atau bulan madu jika anda ingin menikmati kemudahan lebih seperti mandi air panas , peti sejuk mini atau teh / kopi di dalam bilik.

 

Kemudahan dan Aktiviti

  • Restoran dan Bar
  • Selam Skuba dan Snorkeling
  • Memancing ikan
  • Berkayak
  • Gelang Getah
  • Meredah Hutan
  • Urut dan Rawatan Kecantikan
  • Bola Tampar Pantai
  • Permainan
  • Buku

HARGA BILIK

JENIS BILIK

STANDARD CHALET
RM250/Dewasa/Malam
RM130/Kanak-Kanak/Malam (7-14th)
RM90/Kanak-Kanak/Malam (3-6th)

Harga bilik termasuk sarapan pagi, makan tengah hari, dan makan malam untuk satu orang, satu hari.

FAMILY CHALET (2 Dewasa 2 Kanak-Kanak)
RM 800/Malam

Harga bilik termasuk sarapan pagi, makan tengah hari, dan makan malam untuk satu orang, satu hari
Chalet ini mempunyai 2 bilik, satu bilik dengan katil kembar dan satu bilik dengan dua katil bujang.
Ia adalah sangat sesuai untuk keluarga yang ingin tinggal bersama dalam satu chalet tetapi dengan sedikit privasi dan mempunyai air panas dalam setiap bilik mandi.

ISLAND SUITE
RM 600/Malam (2 Dewasa)

Harga bilik termasuk sarapan pagi, makan tengah hari, dan makan malam untuk satu orang, satu hari
Chalet ini merupakan chalet terbesar Rimba Resort. Ia adalah sungguh sunyi dengan pemandangan laut dan pulau-pulau berhampiran yang indah.
Ia menawarkan anda peti sejuk, teh + kopi dan mandi air panas .
Sungguh sempurna untuk pasangan berbulan madu, pasangan yang mahukan lebih dari biasa atau mereka yang tidak suka mandi air sejuk!!

Rimba Resort juga boleh menambah katil, katil dua tingkat atau katil bayi dalam semua chalet di atas agar sesuai dengan permintaan anda
Ia adalah maksimum 3 orang dewasa satu bilik (harga bilik berubah bagi penginap yang berseorangan atau tambahan orang ke-3 , harga di atas adalah berdasarkan perkongsian 2 orang.

Galeri Gambar Rimba Resort

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone