05-6918898 / 012-4466664
hubungi@cutipulau.com

Lanting Beach Resort

lanting beach resort
Harga dari
RM228

Mersing, Johor

Lanting Beach Resort ( LBR ) di Pulau Pemanggil menawarkan destinasi hebat untuk peminat pemancing ikan air masin. Pulau Pemanggil amat terkenal sebagai syurga pemancing .
Pemandangan di resort yang berbatu dan berbukit ini adalah menakjubkan, hampir seperti pemandangan seekor burung . Semasa perjalanan ke tempat makan, anda perlu memanjat tangga yang sangat curam , begitu curam sekali sehingga anda boleh menyentuh tangga sambil memanjatnya . Apabila sampai di sana, anda boleh lihat koleksi barangan antik, iaitu jam tangan, kamera, gramofon , set radio antik, dan lain-lain.

Pulau Pemanggil yang tropika ini memberi imaginasi yang unik kepada mereka yang mencintai laut dan ketenangan . Ia juga popular dengan taman karangnya dan habitat memancing.
Mereka yang mencari percutian yang tenang atau mencari pengembaraan laut akan menyukai Pulau Pemanggil dan apa yang ditawarkan olehnya. Selain itu, kami juga mempunyai tempat yang paling sesuai untuk anda.

Terletak kira-kira 64 batu dari Mersing , Johor, Malaysia. Memerlukan masa sebanyak 1 1/2 jam dengan bot catamaran dari Mersing ( tanah besar ) .

Lanting Beach Resort, terdiri daripada bilik mewah dan rumah panjang hingga ke suite elegan dalam gaya seni bina Melayu.

Kemudahan Bilik
• Semua bilik mandi dilengkapi dengan jubin seramik yang berwarna-warni dan kepala pancuran air
• Kemudahan Hotel yang lengkap

Lokasi
Lanting Resort terletak di hujung resort. Ia mengambil masa 15 minit perjalanan bot ke jeti resort dari jeti utama. Resort ini agak terpencil dari pusat peranginan lain. Satu perkara yang unik tentang resort ini ialah seluruh struktur dibina di atas bukit-bukit berbatu yang besar .

Mersing – Jeti Pulau Pemanggil
1 1/2 Jam (dengan bot Catamaran)
2 Jam 45 min (dengan Feri)
4 Jam 45 min (dengan bot biasa)

Kemudahan dan Perkhidmatan Hotel
Pakej Percutian
Kemudahan mesyuarat atau seminar
Sukan & Rekreasi
Permainan Indoor dan Outdoor
Sajian Makanan ; Mawar Coffee House
Sudut Koleksi Antik
Wayang & Karaoke
Surau
Selam Skuba & Snorkeling
Kolam Renang Kanak-kanak
Kawasan Hari Keluarga
Kem Motivasi

PAKEJ FULLBOARD 3 HARI 2 MALAM

JENIS PAKEJ DEWASA KANAK-KANAK(2-11THN) *TAMBAH ORANG/MALAM
PERCUTIAN 228 198 168
MEMANCING 228 198 168

Surcaj : RM60.00 nett dewasa / RM50.00 nett kanak-kanak (hujung minggu dan cuti umum)

Pakej termasuk: Penginapan/Minuman Selamat Datang dan snek, 2 Bufet Sarapan Pagi/ 2 Bufet Makan Tengah Hari/ 2 Bufet Makan Malam/ 1 Std BBQ, Snorkeling, Memancing, Merentas Hutan dan Telematch
Inhouse Movie dan Karaoke, Permainan indoor dan outdoor

GALERI GAMBAR LANTING BEACH RESORT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone